Wat is er te doen?

Heiloo is een rustig dorp ten zuiden van het historische Alkmaar en heeft een rijke geschiedenis, zoals landgoed Nijenburg en haar omliggende bossen. U kunt in de omgeving heerlijk fietsen, huur bijvoorbeeld fietsen bij Bosman  https://www.bosmantweewielers.nl/verhuur/ en ze hebben zelfs een breng en haalservice. In ca 30 minuten fiets je vanaf de Oosterzijweg naar Egmond aan Zee of naar Castricum aan Zee. Of ga eerst door de duinen en steek op bij restaurant Nieuw Westert met zijn prachtige terrassen in Egmond Binnen. 
Zie voor suggesties voor fietsroutes http://fietsen-wandelen.nl/.

Bent u ook een liefhebber van de golfsport? Voor informatie omtrent de naastgelegen golfbaan of voor reservering van een starttijd, kijk op www.golfclubheiloo.nl

Het restaurant heeft ook een afhaal-menukaart. Klik hier voor informatie over Brasserie In ’t Groen http://www.brasserie-intgroen.nl/ of klik op de foto.

brasserie

brasserie in het groen

In april en mei kun je genieten van de tulpenvelden rondom Heiloo. Geniet van alle kleuren en geuren. 

Bollenvelden rondom Heiloo
Dichtbij De Hamhoeve zit restaurant Nieuw Westert (17 minuten fietsen). Een mooi startpunt voor een wandeling door de duinen, waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon een drankje. Prachtige ruime terrassen, en recentelijk prachtig verbouwd.
Klimduin in Schoorl, heerlijk om te wandelen, prachtige vergezichten. Een heerlijk terras vind je bij HonkyTonk, onderaan de klimduin. Uitbater Jan heet je graag welkom.
Alkmaar, wat een prachtige stad! Daar móet je zijn geweest, als ik het mag zeggen. Ga met de rondvaarboot en pas op voor alle lage bruggetjes. Haal een zak patat bij de Vlaminck op de Voordam, een begrip in Alkmaar. Ga naar het Stedelijk museum en loop door de historische binnenstad. Haal een warme wafel met slagroom in de Hekelstraat en eindig met een bord soep bij Soepp, of neem het mee terug naar de Hamhoeve.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s